Waarom een newbornshoot?

Waarom een newbornshoot?

In de eerste weken nadat je baby is geboren weet je natuurlijk niet van ophouden. Honderdduizend kiekjes want echt alles is lief en schattig. Leuk zo’n iPhone, maar waarom niet een echte fotoshoot? Je baby verandert per dag en nou juist dat is mooi om vast te leggen. Een selfie is zo gemaakt, maar is het niet veel mooier om de “momenten” vast te leggen?

Wat je kunt verwachten bij een newbornshoot

Bij een newbornshoot leg ik alle waardevolle momenten vast. Geen ongemakkelijke geposeerde foto’s waarbij jullie in de camera moeten kijken. Maar juist de momenten waar je geniet van je kleintje, zonder dat je beseft dat ik erbij ben. De verliefde blikken, een gaapje van de kleine en als het tijd is voor voeding ga je gewoon je gang.

Locatie voor een newbornshoot

Ik kom bij jullie thuis langs voor de shoot. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen vertrouwde omgeving bent en je niet met je pasgeboren baby hoeft te gaan sjouwen.

Kleding voor een newbornshoot

Houd het rustig

Draag geen kleding met logo’s, teksten of opdrukken. Draag géén felle of fluoriserende kleuren. Deze zullen alle aandacht trekken en dat is niet wat je wil. Draag effen kleding of een verfijnd motief. Zo gaat de aandacht uit naar de kleine.

Contrasterend

Denk aan de achtergrond die zichtbaar is tijdens de shoot. Ik vraag vaak of er een wit dekbed aanwezig is. “Houd het rustig”. Draag dan geen wit maar bijvoorbeeld aardetinten zodat je baby niet verdwijnt in het witte dekbed. Ga je met het gezin/je partner op de foto? Draag dan niet allemaal dezelfde kleur kleding.

Wees jezelf

Kies kleding waar jij je het meest comfortabel in voelt. Draag jij nooit strakke jurkjes? Doe dit dan ook niet tijdens deze shoot. Draag kleding waar jij in straalt, want dat is het allerbelangrijkst.

Het beste moment voor een newbornshoot

De newbornshoot vindt meestal plaats tussen eerste en derde week na de geboorte. Om er zeker van te zijn dat je je newbornshoot kunt boeken raad ik aan om voorafgaand aan de geboorte al een shoot in te plannen.

Mijn fotografie gaat verder dan alleen het maken van mooie beelden. Ik ga opzoek naar die verbinding. Ik zie graag dat jullie je op je gemak voelen bij mij, je thuis voelen bij mij. Want dát zorgt ervoor dat ik jullie vast kan leggen zoals jullie echt zijn. 

Lees meer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *