Waarom een zwangerschapsshoot?

Hoe werkt dat nou precies, zo’n zwangerschapsshoot? Hieronder een aantal tips voor jouw perfecte zwangerschapsshoot.

Wat je kunt verwachten bij een zwangerschapsshoot

Wanneer je besloten hebt om een zwangerschapsshoot te doen bespreken we wat je wensen zijn. Waar gaat het plaatsvinden? Ga je het alleen doen of samen met je partner? Tijdens de shoot bedenk ik leuke opdrachtjes om jullie op een spontane manier te fotograferen. Een shoot duurt meestal 1 á 1.5 uur. Na de shoot ontvang je de foto’s in een online galerij. Leuk om te delen met familie en vrienden!

De ideale locatie voor een zwangerschapsshoot

De opties zijn eindeloos. Ben je een echte wandelaar en vaak te vinden in de natuur? Plan dan bijvoorbeeld een shoot op de heide of in het bos. Shoot je liever binnen en heb tegelijkertijd je zin om eropuit te gaan? Boek een mooie hotelkamer waar je eerst gaat shooten en waar je daarna lekker blijft overnachten. Of voel jij je thuis het meest prettig en vind je het waardevol om de herinneringen vast te leggen in je eigen huis? Dat kan natuurlijk ook.

Kleding voor een zwangerschapsshoot

Show your belly

Bij deze shoot gaat het natuurlijk om jou en je bolle buik. Zorg ervoor dat de contouren van je buik goed zichtbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld door met een blote buik op de foto te gaan of door aansluitende kleding te dragen. Draag je toch liever wijdvallende kleding? Gebruik dan je handen om de contouren van je buik zichtbaar te maken. Dit kan je doen door één hand boven je buik te plaatsen en de ander onder je buik.

Houd het rustig

Jouw buik is de aandachtstrekker tijdens deze shoot. Draag daarom geen kleding met logo’s, teksten of opdrukken. Draag géén felle of fluorescerende kleuren. Deze zullen alle aandacht trekken en dat is niet wat je wil. Draag effen kleding of een verfijnd motief. Zo gaat de aandacht uit naar jou en je buik.

Contrasterend

Denk aan de achtergrond die je gebruik tijdens jouw shoot. Ga je in bos fotograferen? Dan valt bruin weg tegen deze achtergrond. Draag bijvoorbeeld wit of beige. Sta je samen met je partner op de foto? Draag dan niet dezelfde kleur kleding. Shoot je op meerdere plekken? Neem meerdere outfits mee en beslis samen met de fotograaf welke outfit het beste bij welke setting past.

Wees jezelf

Kies kleding waar jij je het meest comfortabel in voelt. Draag jij nooit strakke jurkjes? Doe dit dan ook niet tijdens deze shoot. Draag kleding waar jij in straalt, want dat is het allerbelangrijkst.

Het beste moment voor een zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot vinden meestal plaats tussen de 30 á 36 weken. Je buik is dan mooi rond en laat zich goed fotograferen. De laatste weken van je zwangerschap kunnen nog wel eens zwaarder zijn dan je denkt. Ook heb je meer kans op fysiek ongemak en dat wil je niet tijdens je zwangerschapsshoot. Plan hem dan ook niet na 36 weken. Eerder kan natuurlijk altijd!

 Waarom een zwangerschapsshoot?

 1. Sta stil bij deze unieke periode
  Het is een levensveranderende periode die je als vrouw mag meemaken. Met een zwangerschapsshoot ben je je hier bewust van en kan je even stil staan bij het kleine geluk wat in je buik groeit.
   
 2.  Leg herinneringen vast
  Je zou zeggen dat negen maanden best lang duurt, maar de tijd vliegt sneller voorbij dan je denkt. Voor je het weet kan je je die dikke buik nauwelijks herinneren.   Het eerste moment dat je je gewone broeken niet meer past… Het eerste schopje dat je voelt in je buik. Hoe leuk is het om deze herinneringen en emoties weer te ervaren en te voelen wanneer je later de foto’s terugkijkt?
   
 3. Leuke date met je partner
  Een zwangerschapsshoot met je partner. Naast dat jullie jouw bolle buik vastleggen is het ook een mooi moment om de liefde tussen jou en je partner vast te leggen. Een moment voor jullie samen. Een ontspannen manier om te kunnen genieten van elkaar.
   
 4. Voorkom spijt
  Ik ken geen vrouwen die spijt hebben gekregen van een zwangerschapsshoot. Wel ken ik vrouwen die spijt hebben dat ze dit niet gedaan hebben. Hoewel je misschien wel meerdere kinderen krijgt, is elke zwangerschap uniek. Prima reden om dit op een professionele manier vast te laten leggen.

Mijn fotografie gaat verder dan alleen het maken van mooie beelden. Ik ga opzoek naar die verbinding. Ik zie graag dat jullie je op je gemak voelen bij mij, je thuis voelen bij mij. Want dát zorgt ervoor dat ik jullie vast kan leggen zoals jullie echt zijn. 

Lees meer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *